LogoLogo

راهنمای کامل خرید توپ مناسب برای تنیس

راهنمای کامل خرید توپ مناسب برای تنیس

اگر یک بازیکن تازه‌کار هستید و برای خرید یک توپ با کیفیت و مناسب برای نیازهایتان سردرگم شده‌اید، مطالعه این مقاله میتواند به شما کمک کند.

در این مطلب، ما به تمامی انواع توپ تنیس اشاره کرده ایم و نکاتی که می‌بایست هنگام خرید این وسیله به آنها توجه کنید را به شکلی کامل و جامع مورد بررسی قرار داده ایم.

در ابتدا و با نگاهی مختصر، شاید اینطور به نظر بیاید که تفاوت چندانی بین توپ‌های تنیس وجود ندارد؛ اما در واقع اینگونه نیست؛ توپ‌های تنیس امروزه در تنوع بسیاری در بازار وجود دارند که هر یک از انواع آنها، برای استفاده در شرایطی خاص مناسب است.

توپ‌های تنیس ساختاری متشکل از یک هسته مرکزی لاستیکی دارند که با بافتی پشمی که معمولا از جنس پلاستیک یا نمد (ماهوت) است پوشیده شده است. اکثر توپ‌های تنیس با هوای فشرده پر شده اند تا ساختاری سفت‌تر و فنری‌تر به خود بگیرند.

مهم نیست که شما برای مسابقه و تمرین، یا صرفا برای سرگرمی تنیس بازی میکنید؛ زیرا در هر صورت، داشتن یک توپ تنیس متناسب با زمین و سطحی که برای بازی انتخاب میکنید، میتواند باعث بهبود چشمگیر عملکرد شما در بازیتان شود.

فاکتورهای کلیدی که می‌بایست در انتخاب توپ تنیس در نظر بگیرید:

  • نوع کلی توپ تنیس مورد نظر
  • سطح و مهارت شما در تنیس و هدف شما از بازی
  • نوع زمینی که قصد بازی در آن را دارید
  • شرایط زمین و بازی

۱. انواع توپ تنیس

اما توپ‌های تنیس امروزه در چند نوع کلی در بازار قابل خریداری هستند و هر یک چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

توپ‌های دارای فشار داخلی عادی (regular pressure): این دسته از توپ‌ها برای زمین‌های نرمتر که بازی در آن با سرعت کمتری پیش میرود، مثل زمین خاکی و زمین چمن، استفاده میشوند.

توپ‌های بسیار بادوام یا Extra Duty: این دسته از توپ‌های تنیس همانطور که از نامشان پیداست، اغلب در زمین‌هایی که سرعت بازی در آنها بیشتر است و سطحی سخت‌تر و زبرتر دارند همانند‌‌هارد کورت، مورد استفاده قرار می‌گیرند

توپ‌های بدون فشار داخلی (pressureless): توپ‌های تنیس بدون فشار داخلی یا pressureless، درون هسته خود هیچ‌گونه هوای فشرده‌ای ندارند و به همین دلیل، برای استفاده در ارتفاعات بالا( بالای ۲۰۰ متر از سطح دریا) مناسب هستند.

توپ‌های فومی: توپ‌های فومی تنیس برای کودکان از سن ۳ تا ۵ سال مناسب هستند.

  • توپ سطح ۱ کودکان (قرمز): مناسب کودکان ۶ تا ۸ ساله
  • توپ سطح ۲ کودکان (نارنجی): مناسب کودکان ۹ تا ۱۱ ساله
  • توپ سطح ۳ کودکان (دارای خال سبز): مناسب کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۴ ساله

مقایسه توپ‌های تنیس دارای فشار داخلی (pressurised) و توپ‌های تنیس بدون فشار داخلی (pressureless)

یک توپ تنیس دارای فشار داخلی، هوا یا گازی درون هسته خود دارد که خاصیت فنری ساختار توپ را افزایش می‌دهد و باعث بازگشت بیشتر و سریع‌تر آن پس از برخورد با زمین یا راکت می‌شود. این توپ‌ها رایج‌ترین نوع توپ تنیس هستند و در بیشتر رقابت‌های تنیس مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما نوعی دیگر از توپ‌ تنیس نیز در بازار وجود دارد که هسته آن با هیچ گونه گاز یا هوایی پر نشده است. این نوع از توپ سرعت کمتری را در بازی برای بازیکنان رقم می‌زند و شدت جهش آن نیز به اندازه توپ‌های pressurised نیست. به این نوع از توپ تنیس، توپ بدون فشار داخلی یا pressureless میگویند. این توپ‌ها تنها برای بازی در ارتفاعات بالا و فشار هوای پایین به کار می‌روند و در غیر این صورت، استفاده از آنها پیشنهاد نمیشود.

مقایسه توپ‌های تنیس بسیار بادوام (Extra Duty) با توپ‌های تنیس عادی

همانطور که از نام‌هایشان پیداست، اصلی‌ترین تفاوت میان این دو مدل توپ، تفاوت در ماندگاری آن‌هاست. این به این معناست که طول عمر توپ‌های بسیار بادوام یا Extra Duty، به طور قابل توجهی بیشتر از توپ‌های بادوام است.

در لایه‌ی بیرونی توپ‌های اکسترا دیوتی، به جای نایلون از نمد یا ماهوت استفاده شده است که جنسی نرم‌تر از نایلون دارد و برخوردهایی نرم‌تر را با راکت تنیس نسبت به نایلون رقم می‌زند. این تفاوت همچنین باعث می‌شود که این نوع از توپ، به طور کلی حرکت آهسته‌تری در بازی داشته باشد و در واقع، سرعت بالای بازی در زمین‌های سخت را متعادل کند. بنا به دلایل گفته شده این نوع از توپ مناسب استفاده در‌‌هارد کورت یا زمین‌های سخت‌تر، مثل زمین‌های بتنی یا آسفالت است. در منابع مختلف برای به کار بردن نام توپ‌های تنیس بسیار بادوام(Extra Duty)، معمولا از عبارت مخفف XD استفاده میشود. در مقابل اما در زمین‌هایی نرم‌تر مانند زمین‌های چمن و یا خاکی، توپ‌های عادی گزینه‌ای محبوب‌تر به شمار می‌روند.

مقایسه توپ تنیس قهرمانی(Championship)، حرفه‌ای (Professional) و مبتدی

  • توپ‌های مناسب سطح قهرمانی، از پشم طبیعی و نمد بافته شده ساخته شده است که دوام و ثبات بسیار خوبی را برای بازیکنان این رشته رقم میزند.
  • در ساخت توپ‌های رایج برای سطح حرفه‌ای، پشم طبیعی زیادی به کار نرفته و بیشتر از الیاف مصنوعی استفاده شده است.
  • در ساخت توپ‌های استاندارد برای سطح مبتدی، تنها از الیاف مصنوعی استفاده شده است.

برای بازی در باشگاه و یا تمرین کردن، پیشنهاد ما، معمولا توپ‌های قهرمانی هستند؛ زیرا از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.

اگرچه تفاوت میان این توپ‌ها چندان محسوس نیست، اما انتخاب توپ مناسب در هنگام بازی در سطح‌های رقابتی میتواند تفاوت چشمگیری را در عملکرد شما ایجاد کند. توپ‌های حرفه‌ای همچنین به دلیل احساس بهتری که برای بازیکن حین بازی رقم می‌زنند، معمولا در مسابقات و تورنمنت‌ها بیشتر به چشم میخورند.

توپ‌های تنیس یادگیرنده‌ها و کودکان

همانطور که کمی قبل گفته شد، علاوه بر توپ‌های فومی، توپ‌های مناسب برای کودکان در سنین مختلف نیز در بازار وجود دارند که در سه سطح دسته بندی میشوند. در ادامه به توضیح هر یک از این توپ‌ها به صورت جداگانه میپردازیم.

  • سطح اول یا نمد قرمز: این نوع از توپ‌ برای کودکان ۳ تا ۵ سال در نظر گرفته شده است؛ زیرا نسبت به توپ‌های معمولی ۷۵٪ کندتر است و همچنین اندازه‌ای بزرگتر نیز نسبت به آنها دارد. بنابراین، کودکان در این سن به راحتی می‌توانند از این توپ‌ها استفاده کنند.
  • سطح دوم یا نمد نارنجی: این دسته از توپ‌ها نسبت به توپ‌های معمولی ۵۰٪ کند‌تر هستند و سایز آن‌ها برابر با سایز یک توپ معمولی است. این توپ برای استفاده کودکان سنین ۹ الی ۱۱ سال در نظر گرفته شده است.
  • سطح سوم یا نمد با نقطه‌ای سبز: این نوع از توپ‌ها حدود ۲۵٪ از توپ‌های معمولی آهسته‌تر هستند و مانند توپ‌های سطح دوم در سایز توپ‌های تنیس معمولی تولید میشوند. این توپ‌ها برای استفاده در سنین ۱۲ الی ۱۴ سال در نظر گرفته شده‌اند.

۲. سطح و مهارت شما در تنیس و هدف شما از بازی

اگرچه بخشی مهم از این مبحث قبلاً در همین مطلب ذکر شده است، اما پیشنهاد میکنیم در ادامه به چند نکته کوتاه نیز در این رابطه دقت کنید.

به طور کلی پیشنهاد میشود که بازیکنان تازه کار و یا بازیکنانی که سطح مهارت‌های آنان کمتر از یک بازیکن حرفه‌ای است، از توپ‌های تنیس کندتر استفاده کنند و بازیکنان حرفه‌ای و با مهارت‌ بالاتر، از توپ‌های سریع‌تر تنیس برای بازی خود استفاده کنند.

در برخی از سایت‌ها، در صفحه خرید توپ تنیس، جدول‌هایی تحت عنوان «سطح بازیکن» وجود دارد که شما میتوانید با در نظر گرفتن آنها، خرید مطمئن‌تری را انجام دهید.

۳.نوع زمینی که قصد بازی در آن را دارید

طبق مطالب گفته شده، اگر در زمین‌های نرمتر مانند زمین چمن یا زمین خاکی بازی میکنید ، توپ‌های تنیس معمولی برای شما انتخاب خوبی هستند و دوامی قابل قبول نیز خواهند داشت. اما در زمین‌های سخت‌تر یا‌‌هارد کورت که فشار بیشتری به توپ در آنها وارد میشود، پیشنهاد میشود که از توپ XD یا بسیار بادوام استفاده کنید.

۴. شرایط زمین و بازی

به‌طور معمول، مولفه‌هایی که ادامه برایتان ذکر خواهیم کرد در شرایط عادی مشکل ساز نخواهند شد، اما در موقعیت‌هایی خاص، بهتر است که آنها را در نظر داشته باشید تا بتوانید بازی بی نقص و دلچسبی را برای خود رقم بزنید.

  • رطوبت هوا: همانطور که انتظار می‌رود در هوای مرطوب، توپ‌های تنیس رطوبت موجود در هوا را در خود جذب میکنند و بنابراین سنگین‌تر از حالت استاندارد خود میشوند. این موضوع میتواند ادامه بازی را برای بازیکن دشوار کند. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم برای بازی در هوای مرطوب از توپ‌های تنیس سبک‌تر استفاده کنید.
  • ارتفاع: بدیهی است که در ارتفاعات بالا به دلیل فشار هوای کمتر، توپ سرعت بیشتری نسبت به حالت استاندارد خود دارد. همچنین همانطور که گفته شد، که توپ‌های تنیس دارای فشار داخلی، سرعت بیشتری نسبت به توپ‌های تنیس بدون فشار دارند؛ پس با توجه به همین امر، بهتر است که برای بازی در ارتفاعات بالا، از توپ‌های تنیس بدون فشار داخلی یا pressureless استفاده شود.

شما در بازی تنیس معمولا از چه نوعی از توپ استفاده می‌کنید؟ نوع توپ تنیس موردعلاقه خود و تجربه استفاده خود از آن را در بخش نظرات همین مطلب، با ما و مخاطبین راکت‌ران در میان بگذارید.


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۸
نویسنده: Alireza Basiri